Kraamzorg Kampen

KraamZus logo

Basisinformatie

KraamZus is een landelijke kraamzorgorganisatie die sinds 2006 professionele kraamzorg biedt aan gezinnen in heel Nederland. Met een team van gecertificeerde en enthousiaste kraamverzorgenden biedt KraamZus professionele ondersteuning, waarbij zowel moeder als kind centraal staan. Daarnaast zijn alle kraamverzorgenden getraind in Dunstan Babytaal, wat ouders helpt de behoeften van hun pasgeborene beter te begrijpen. KraamZus heeft uitstekende contacten met verloskundigen om een soepele samenwerking te waarborgen.

  • Naam van de kraamzorgorganisatie: KraamZus

  • Website en contactgegevens:

  • Werkgebied (Kampen en omliggende regio’s): KraamZus biedt kraamzorg in verschillende provincies, waaronder Overijssel en Flevoland. Om te controleren of zij actief zijn in Kampen en omliggende regio’s, kunt u de postcodecheck op hun website gebruiken.

Werkwijze

KraamZus biedt professionele, vertrouwde en persoonlijke kraamzorg. Ze werken met één vaste kraamverzorgende gedurende de kraamperiode, zelfs tijdens de bevalling thuis of in het ziekenhuis. Voorafgaand aan de zorg plant een conZulent een intakegesprek rond de 30e week van de zwangerschap om de uren zorg, taken en de arbo-checklist te bespreken. KraamZus biedt ook digitale kraamzorg aan via de Kraamzorg App.

Regionaal of landelijk:
KraamZus is actief in de volgende regio’s: Noord-Holland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Drenthe, Noord-Brabant, Flevoland, Overijssel en Utrecht. Via de postcodechecker op de website kan men controleren of KraamZus in de betreffende woonplaats actief is.

Wanneer aanmelden?
Het wordt aangeraden om je uiterlijk in de derde maand van de zwangerschap aan te melden, zodat KraamZus rekening kan houden met de zorgvraag.

24/7 bereikbaarheid:
KraamZus is bereikbaar voor assistentie bij de bevalling en voor ontslag uit het ziekenhuis. Er zijn verschillende telefoonnummers per regio beschikbaar.

Kwaliteiten en diploma’s

KraamZus is HKZ-gecertificeerd, heeft het Baby friendly certificaat en is BO geboortezorg gecertificeerd. Hun kraamverzorgenden zijn deskundig, ervaren en bieden persoonlijke aandacht.

Bijscholing & Opleiding:
KraamZus kraamverzorgenden zijn goed opgeleid en volgen de Richtlijn Borstvoeding. Ze zijn ook bekend met Dunstan Babytaal.

Intake:
Voor de kraamzorg vindt er een intakegesprek plaats met een consulent rond de 30e week van de zwangerschap. Tijdens dit gesprek worden de wensen en behoeften van het kraamgezin besproken.

Bevallingsassistentie

Tijdens een bevalling is het belangrijk dat de verloskundige bevallingsassistentie heeft van een kraamverzorgende i.v.m. eventuele spoedsituaties. Het is daarom belangrijk om na te gaan of de kraamzorgorganisatie deze verleent.

Thuis bevallen

Bij een thuisbevalling is de kraamverzorgende aanwezig om te assisteren. Belangrijk is dat de Arbo-omstandigheden in orde zijn, zoals een verhoogd bed.

Ziekenhuis bevalling

Ook bij een ziekenhuisbevalling kan de kraamverzorgende assisteren. Na ontslag uit het ziekenhuis biedt KraamZus couveuse nazorg indien nodig.

Taal & Cultuursensitiviteit

KraamZus biedt zorg in het Nederlands, Pools, Engels en Arabisch.

Klachtenbeleid:
Het klachtenbeleid is te vinden via de website.