Kraamzorg Kampen

Kraamzorg Monique Boer

Basisinformatie

Kraamzorg Monique Boer is een ervaren kraamzorgorganisatie die al meer dan 30 jaar hoogwaardige kraamzorg biedt aan gezinnen in Kampen en omliggende regio’s. Hun team van gediplomeerde kraamverzorgenden staat 24/7 klaar om aanstaande ouders te ondersteunen tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Persoonlijke zorg op maat, waarbij de wensen van het gezin centraal staan, is hun uitgangspunt. Kraamzorg Monique Boer heeft een betrokken aanpak waardoor je je op je gemak voelt. Ze bieden begeleiding bij zowel borstvoeding als flesvoeding en zorgen voor een zorgzame en professionele kraamtijd. Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je terecht op hun website: https://kraamzorgmoniqueboer.nl

Werkgebied: Kraamzorg Monique Boer biedt zorg in onder andere Kampen en omliggende regio’s zoals Dronten, Elburg, Emmeloord, Genemuiden, Harderwijk, Heerde, Heerenveen, Joure, Lelystad, Lemmer, Meppel, Staphorst, Steenwijk, Swifterbant, Urk, Wijhe, Wolvega, Zeewolde en Zwolle.

Werkwijze

De organisatie hecht veel waarde aan een persoonlijke benadering. Tijdens de inschrijving wordt er gevraagd naar de wensen van het gezin om zo de best passende kraamverzorgende toe te wijzen. Zij streven ernaar om één kraamverzorgende gedurende de gehele kraamperiode in te zetten, zodat er een vertrouwd gezicht aanwezig is tijdens zowel de bevalling als de kraamweek. De kraamverzorgende voert medische controles uit en leert ouders alles over de verzorging van hun baby, van voeden tot verschonen en aankleden.

Kraamzorg Monique Boer is een persoonlijke kraamzorgorganisatie en garandeert een fijne, warme ervaring tijdens jouw kraamweek. Als je je inschrijft bieden zij al ondersteuning vanaf week 8 van de zwangerschap tot en met de kraamweek, waarbij de ervaring wordt afgestemd op de individuele behoeften van de ouders.

Tijdlijn:

  • Week 8: Vanaf deze termijn word je door de verloskundige geïnformeerd over dat kraamzorg een recht is binnen het basispakket van de zorgverzekering en dat het op medisch gebied noodzakelijk is dat er controles gedaan worden en assistentie is bij de bevalling. De verloskundige zal je vragen om je bij een kraamzorgorganisatie te registreren.
  • Weken 9-24: Je ontvangt vanuit de kraamzorg informatie, tips en advies via e-mail over de voorbereiding op de baby, inclusief wat je moet kopen en wat voor soort hulp de kraamverzorgende zal bieden. 
  • Week 28: De kraamzorgorganisatie kijkt naar de juiste match tussen de ouders en kraamverzorgende op basis van hun voorkeuren. 
  • Weken 28-32: In deze periode vindt een intakegesprek plaats. Waar veel kraamzorgorganisaties kiezen voor een telefonische intake, komt Kraamzorg Monique Boer bij jou thuis om persoonlijk kennis te maken en om informatie te geven over de kraamweek.
  • Week 35-36: In de laatste fase van de zwangerschap kun je terecht voor ondersteuning en vragen rondom je kraamweek. 
  • Weken 37-40: Assistentie tijdens de bevalling. Kraamzorg Monique Boer assisteert bij zowel een thuisbevalling als een ziekenhuisbevalling in Isala. Neem daarom contact op met Kraamzorg Monique Boer wanneer de bevalling begint.
  • Week 40+: Als je bent bevallen krijg je ondersteuning van de kraamverzorgende vanaf het moment van de bevalling tot het einde van de kraamweek, met als doel één consistente kraamverzorgende gedurende de hele periode.

Contactinformatie:
Telefoon kantoor: 0527-291637 (kantoortijden)
Telefoon buiten kantoor: 06-12266417 (buiten kantoortijden)

Regionaal of landelijk:

Kraamzorg Monique Boer opereert regionaal, met een focus op de Noordoostpolder en omliggende gebieden.

Wanneer aanmelden?

Het is raadzaam om u zo vroeg mogelijk tijdens de zwangerschap aan te melden voor kraamzorg. Aanmelden kan via het formulier op de website.

24/7 bereikbaarheid:

Voor directe zorg is Kraamzorg Monique Boer altijd bereikbaar via 06 – 122 66 417. Voor algemene vragen zijn zij bereikbaar van 8:00u tot 16:30u op alle werkdagen.

Kwaliteiten en diploma’s

Kraamzorg Monique Boer is HKZ gecertificeerd en biedt trainingen aan al haar personeel aan zodat zij regelmatig bijscholen over onderwerpen als bevallingsassistentie (spoed) maar ook Dunstan babytaal, borstvoeding en kunstvoeding. 

Intake:

Tijdens de inschrijving wordt er gevraagd naar de wensen van het gezin om een passende kraamverzorgende toe te wijzen. Dit wijst op een intakeproces waarbij de behoeften en voorkeuren van het gezin centraal staan.

Bevallingsassistentie

Tijdens een bevalling is het belangrijk dat de verloskundige bevallingsassistentie heeft in het geval van spoed. Het is daarom belangrijk dat je nagaat of de kraamzorgorganisatie bevallingsassistentie biedt.

Thuis bevallen

De kraamverzorgenden van Kraamzorg Monique Boer assisteren bij thuisbevallingen, waarbij zij ondersteuning bieden aan zowel de moeder als de verloskundige.

Ziekenhuis bevalling

Kraamzorg Monique Boer assisteert de verloskundige ook als je in het Isala ziekenhuis wil bevallen. Als je een medische bevalling hebt gehad en naar huis mag na die tijd, komt een kraamverzorgende je helpen met opstarten. Ook in de avond of nacht.

Taal & Cultuursensitiviteit

Kraamzorg Monique Boer biedt uitleg over kraamzorg in diverse talen zoals o.a. Nederlands, Engels, Spaans, Turks, Pools, Syrisch Arabisch, Berbers, Tigrinya en Oekraiens. Wat erop wijst dat zij aandacht hebben voor verschillende taalbehoeften en culturele sensitiviteit.

Klachtenbeleid:

Kraamzorg Monique Boer heeft een klachtenservice. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op hun website.

Voor meer gedetailleerde informatie of specifieke vragen is het aan te raden direct contact op te nemen met Kraamzorg Monique Boer via de contactgegevens op hun website.